Mijn meest favoriete multi-inzetbare finesse hengel!

Door: Jordi Rakiman

Shimano Poison Adrena 276M2

De Shimano Poison Adrena is dé ultieme high-end JDM spinning hengel. Deze hengel heeft een lengte van 229 cm met een werpgewicht van 5-15 gram. Een multi-inzetbare finesse hengel voor verschillende technieken: carolina rig, ned rig, tubes, jiggen én twitchen. Daarnaast is deze hengel enorm lichtgewicht, heeft een snelle actie en is echt extreem gevoelig. Ook zijn de blanks sterker dan ooit dankzij de nieuwe Spiral X Core constructie. De combinatie van de nieuwe ‘Full Carbon Monocoque’ grip, met een geheel van carbon, en de ergonomische ‘Perfection Real Seat XT’ resulteert in een verhoogde mate van gevoeligheid. De Fuji SiC-S hengelogen en het Titanium SiC topoog maken de hengel helemaal af. Voor mij dé nummer #1 finesse hengel voor de baars én snoekbaars!

Spiral X core vs High Power X

Veel Shimano hengels maken gebruik van de exclusieve carbon technologie om ze lichter, sterker en sneller te maken. Dit alles voor een verbeterde actie wat leidt tot meer plezier en uiteindelijk meer vis. Twee van de belangrijkste technologieën zijn de Spiral X en Hi-Power X constructie.

Shimano blank technologie

Spiral X constructie overwint de blank twist en verbetert de hengelprestaties

Spiral X bestaat uit drie verschillende lagen: een blank gemaakt van verticale vezels, een binnenlaag en een buitenlaag, beide bestaande uit carbon tape die de blank nauw omwikkelt in tegengestelde richtingen. Door het gebruik van carbon tape in plaats van gebruikelijke, horizontale vezeltape zorgt Spiral X voor verbeterde stevigheid zonder extra gewicht toe te voegen. Dit zorgt op zijn beurt voor directe krachtoverbrenging voor precisie casting en gevechten. Door zijn exclusieve, lichtgewicht structuur zorgt Shimano’s Spiral X voor een verbetering van de vangst.

Hi-Power X constructie maakt de hengel sterker en zorgt ervoor dat deze nauwkeuriger buigt

Bij de Hi-Power X constructie is de blank zijn buitenste laag diagonaal omwikkeld met carbon tape, wat zorgt voor een reeks van “X” patronen. De breedte van de tape, de hoek waaronder deze gewikkeld wordt en het gedeelte van de hengel dat omwikkeld wordt zijn afgestemd op de visstijl en soorten vis. De flexibiliteit van de tape geeft Shimano de mogelijkheid om de omwikkelingen van de tape aan te passen tijdens het productieproces. Zo kan er worden gezorgd voor meer precisie acties, meer kracht en een verbeterde weerstand. Kortom, de Hi Power X constructie levert scherpe hengelcontrole voor de visser.

Mocht je nog niet overtuigd zijn? Dan kun je altijd een visdag boeken om de hengel zelf aan de tand te voelen!

 

Boek jouw visdag

Reserveer gemakkelijk en snel jouw visdag.